PESCHIERA DEL GARDA – osteria (taverna) cu paste geniale si turcoazul incredibil al apei

Paste, lasagna, pizza ?? Cine nu le iubeste? Le mancam acasa, in oras, in vacanta, oricand, in orice zi, la orice ora. Sa le mananci in Italia, este un prilej de comparatii si un cumul de asteptari.

Prima oara am mancat paste in Venetia, apoi alta data tot in Venetia, dar in alta locatie si apoi in Verona. Foarte bune, dar nu pot fi comparate cu ce se mananca la noi, ingredientele lor au gust si aroma, pastele au alta consistenta si culoare. Evident, mai intervine si maiestria bucatarului!

Acum cand scriu aceste randuri, ma gandesc la acele paste genial gatite si incredibil de gustoase, servite intr-o osteria (taverna) in Peschiera del Garda!!

Stiu ca ar fi trebuit sa incep cu cateva randuri despre acest mic orasel, dar aranjand pozele pentru articol, am dat peste cele cu felurile de mancare servite in Peschiera si n-am rezistat sa incep altfel!

De fapt, mica noastra aventura a inceput chiar la aceasta locatie tipica “L’Osteria – Piatti tipici e pizza” (http://www.osteria-peschieradelgarda.it/index.cfm/it/), aflata pe o straduta ingusta, si pe care am ales-o pur intamplator.  dar s-a dovedit a fi o alegere inspirata! Ca si spatiu, restaurantul  are un aer rustic specific unei taverne (mese din lemn, pereti din caramida, multe obiecte vechi) si este destul de generos in interior si foarte sic amenajat. 

Recomand acest restaurant pentru Tortelinni Monte Veronese (note maxime pe Tripadvisor!), in mod special,  si pentru Lasagna, care au fost exceptionale. Aveau un gust nemaipomenit si ti se topeau pur si simplu in gura!! Estetic nu aratau spectaculos, insa gustul conteaza cel mai mult!!

De fiecare data cand ne aflam in locuri noi, la masa, luam feluri diferite de mancare specifice locului si gustam pe rand din fiecare!! Aici am comandat si pizza Margherita, care a fost foarte buna!

Ce m-a surprins si nu stiam inainte sa ajung prima oara in Italia, faptul ca italienii mananca pastele cu paine, lucru care nu ne-a displacut !!

Preturile sunt destul de apropiate de cele dintr-o trattoria din Bucuresti, exceptand bauturile care cred ca au pretul destul mare. Verificati intotdeauna meniul care este afisat in fata fiecarui restaurant si nu uitati de taxa de masa cand va faceti calculele!

Una peste alta, am mancat bine, am baut, sa vedem ce-i de vazut!!

Veniti din Sirmione (https://beehappyevents.ro/sirmione-lago-di-garda-revelatia-vacantei/) dupa cateva ore de colindat si de mers pe jos, am oprit in Peschiera del Garda, micul orasel-statiune (aprox. 10.000 de locuitori) aflat in punctul cel mai sudic al Lacului Garda (aprox. 24 km de Verona https://beehappyevents.ro/italia/verona-revelatie/),  fiind fermecati de culoarea turcoaz a apei din canalele care imprejumesc zidurile fostei cetati ridicate prin sec. XVI.

Peisajul si toata atmosfera de acolo sunt  nemaipomenite : leandrii infloriti, apele turcoaz ale  raului Mincio (cel care imprejmuieste cetatea) pe care navigau mici ambarcatiuni, salupe sau vaporase,  cladirile colorate, cu balconase mici si obloane de lemn, strazile inguste si terasele  ticsite cu turisti, biciclisti, masini de colectie si trenulete turistice.

Nu trebuie ratata plimbarea pe colina cu chiparosii care ating cerul, si de unde se poate admira Lacul Garda in toata splendoarea lui sau se poate servi o cafea la terasa amenajata cu vedere spre lac.

La baza colinei se afla puncte de informare turistica sau de vanzare bilete pentru Gardaland ( https://www.gardaland.it/ ), parcul de distractii aflat in apropiere de Peschiera del Garda.

Peschiera del Garda este un loc special care ne-a fermecat prin tot ce ne-a oferit si care merita vazut!!