LA MARIGNANA – cazare in apropierea Venetiei intr-o vila cu aer romantic

Iulie, 2017

In planificarea unei vacante, cel mai usor este sa alegi locul. Nu acelasi lucru se intampla cand este vorba de cazare.

Mi-aduc aminte, copil fiind, cum asteptam cu nerabdare vacantele la marea noastra, Marea Neagra!! De ce?  Pentru ca stateam la hotel!!  Asa cum vedeam in filmele americane, sa stai la hotel mi se parea un lucru sic!

Multa vreme am  preferat vacantele la hotel, insa odata cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat, pentru ca si obiectivul celor cateva zile de vacanta a luat o alta forma. Mai multa hoinareala,  shopping si mancat in locatii tipice locului ( https://beehappyevents.ro/viena-o-vacanta-altfel-panorama-orasului-si-o-masa-delicioasa-la-un-restaurant-traditional-vienez/.)

De departe, cea mai interesanta locatie din ultimii ani a fost cea din Mogliano-Veneto (Italia) pe care o recomand in  mod special celor care vor sa ajunga in Venetia, dar care vor sa faca si cumparaturi (in apropiere se afla outletul Noventa di Piave) sau sa petreaca cateva ore la plaja in statiunea Lido di Jesolo.

Vila La Marignana ( http://www.lamarignana.it.spazioweb.it/home  )se afla intr-o suburbie a comunei Mogliano-Veneto, provincia Treviso si are denumirea identica cu a strazii pe care se afla ( Via Marignana). In zona sunt multe alte pensiuni agroturistice, toate in stil arhitectonic traditional, unele aflate pe adevarate domenii.

Ne-au impresionat in mod special portile inalte de fier, aleile marginite de copaci inalti, iar in departare se vedeau aceste vile, unele impresionante ca si marime. Ulterior am aflat, ca in apropierea vilei in care  ne-am cazat se afla Villa Marignana Benetton, care a apartinut sculptorului de faima internationala, Toni Benetton (http://www.villamarignanabenetton.com/gallery/).

Vila La Marignana, cu o arhitectura de  inspiratie mediteraneeana ( peretii din piatra, obloanele din lemn alb, forma acoperisului si ghivecele cu hortensii uriase), ne-a impresionat cu interiorul sau amenajat in stil clasic cu aer romantic.

Interiorul ne-a fascinat de-a dreptul : mobilier clasic din lemn, foarte multe tablouri, portelanuri si argintarie antichizate expuse in vitrine sau pe mese de diferite marimi, biblioteca din lemn masiv, tomuri cu coperti de piele scorojita, iar in mijlocul salonului de primire un pian ticsit cu fotografii. Prima senzatie pe care am incercat-o a fost aceea ca suntem la muzeu!!

Dupa o vizita prin salon, am ajuns in bucatarie, unde ne astepta Ondina, gazda noastra, o doamna extraordinara, plina de viata, care ne-a coplesit cu atentia ei si cu multe informatii.

Bucataria, de fapt zona de luat masa, nu facea nota discordanta fata de restul casei : mobila din lemn masiv si multe obiecte antichizate, iar in mijloc trona o masa mare din lemn. Toata aceasta zona era delimitata de bucataria propriu-zisa prin niste usi mobile din lemn.

Micul dejun servit aici a fost o incantare. A fost exact ce ne place : un ambient tipic, cu mancare specifica si o gazda perfecta.

A fost un mic dejun foarte copios si generos  cu multe feluri de mancare (inclusiv pizza), sucuri si o cafea aromata servita in cescute de portelan pictate.

Cei care opteaza pentru mai multe zile de cazare, isi pot savura cafeaua pe terasa din fata casei, unde noi nu am apucat decat sa facem cateva poze si sa ne bucuram cateva minute de aerul rece al diminetii (noaptea fusese o furtuna puternica).

Popasul nostru aici a fost ca o poveste.  A fost cea mai inspirata optiune de cazare, lucru care ne-a permis in cele doua zile sa ajungem la plaja din Ledo di Jesolo pentru cateva ore bune, sa vedem si Venetia , iar a doua zi sa mergem la outletul aflat foarte aproape.

 

Lido di Jesolo, statiune la Marea Adriatica, este impresionanta ca si marime, foarte curata, plaja este foarte mare (atentie unde va asezati, sunt zone speciale pentru prosoape), iar apa este foarte sarata si foarte mica la tarm (dupa zeci de metri distanta abia ajungea la genunchi).

Cireasa de pe tort in orice vacanta : shopping!! La Outletul Noventa di Piave am ajuns in ziua plecarii spre casa, asa ca nu am stat foarte mult, dar suficient pentru cateva cumparaturi (pentru unii care s-au miscat mai eficient, pentru altii …)

 

Informatii :

Rezervarea :

booking.com

Pret

100 euro – o noapte de cazare cu mic dejun inclus/2 adulti si 2 adolescenti

Distante

Vila La Marignana :

* Venetia – aprox. 18 km pe drum national

*Statiunea Lido de Jesolo – aprox. 40 km  pe drum national

Atentie!  Sambata este foarte aglomerat la intrarea in statiune (timp de asteptare 20-30 min)

*Outlet Noventa di Piave -aprox. 35 km, cu iesire de pe A4

Mai multe detalii despre locatie si iesiri spre autostrada aici: http://www.lamarignana.it.spazioweb.it/dove-siamo