Fiole cu parfum de lavanda si flori de camp

CIULINII (ERYNGIUM)

Recunosc ca nu-mi placeau ciulinii in copilarie. La tara, dar nu numai, cam toata lumea avea in vaza ciulini, ii vopseau in diverse culori si erau pastrati cativa ani buni. Mie imi placeau florile de camp, si mi-aduc aminte cum veneam cu bratul plini de flori parfumate si le puneam in mai multe vazute pe care le insiram in sufragerie pe servanta. Din nefericire, nu rezistau foarte mult timp!!

In ziua de azi, producatorii din Olanda au adaptat aproape toate soiurile de flori de camp  si pot fi folosite fara teama ca se vor ofili repede : ciulini (eryngium), soparlita (Veronica spicata), splinarita (solidago), saratura (limonium), maci (papaver rhoeas), albastrea (centaurea cyanus).

LAVANDA (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA)

Dintre toate florile de camp, lavanda a devenit vedeta si in designul floral, fiind preferata mireselor in sezonul de vara. Este o incantare sa primesti, ca si designer floral, tematica pentru eveniment “Lavanda”, in primul rand pentru ca este ceva special, iar miresele au povesti interesante care le justifica alegerea si in al doilea rand pentru parfumul care invadeaza atelierul de lucru.

Asadar, de cate ori imi raman fire de lavanda, le las la uscat dupa care le strivesc si le pun in cutiute de carton deschise, iar din cand in cand le “scormonesc” pentru a se ridica parfumul care invadeaza atelierul. Pentru acasa, le pun in saculeti de panza si le agat de umerasele din sifornier.

Zilele trecute m-am “rasfatat” si am strans intr-un buchet  multa lavanda, ciulini, Veronica, iar  pentru un aer proaspat si racoros am pus si eucalipt.

Vreau sa va imaginati ca tineti  in brate  acest buchet si ca inspirati parfumul ametitor al lavandei si prospetimea eucaliptului, si ca zburdati ca niste copii pe un camp plin de flori!

FIOLE CU PARFUM

De multe ori ma gandesc ce frumos ar fi daca as putea strange in fiole tot parfumul florilor pe care le am zi de zi in atelier si sa-l pot imparti tuturor pentru a intelege cat de frumoasa este aceasta meserie si ca, dincolo de emotiile si zecile de ore de pregatire ale unui eveniment, facem cea mai buna terapie fiind  inconjurati de atatea  parfumuri si culori !!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.