Chec cu cacao, nuci si aroma de portocale

Dintotdeauna am o pasiune pentru checuri.  Mi-e greu sa spun pe care-l prefer. Pe cel simplu cu diferite arome imi place, de-obicei, sa-l servesc langa cafea, iar pe cel cu cacao cand am pofta de ciocolata. Reteta dupa care le-am facut a fost una clasica pana acum ceva timp, cand am adaugat un ingredient care a schimbat radical reteta, mai mult de atat l-am folosit si pentru prajituri si torturi.

Este pontul meu pentru voi!!

Pentru ca aveam niste babane foarte coapte, nu m-am indurat sa le arunc, le-am pisat cu furculita si le-am pus in compozitia checului.

A iesit un chec pufos si matasos, usor umed. Nu mai era checul inecacios si gust proeminent de ulei.

 

RETETA

INGREDIENTE

2 oua

4 linguri de zahar

100 ml ulei de floarea soarelui

2-3 linguri de cacao (dupa preferinta)

5-6 linguri de faina

2 banane foarte coapte

sucul de la o portocala

nuci tocate marunt

praf de copt

MOD DE PREPARARE

Se mixeaza ouale cu zaharul pana compozitia are aspectul unei spume. Un pic de sare de masa sau sare de lamaie va ajuta compozitia sa aiba fermitate. Se adauga treptat uleiul ( ca si la maioneza) si se mizeaza pana compozitia devine pufoasa si-si mareste volumul. Se adauga sucul de portocale, bananele si treptat restul ingredientelor.

Se da la cuptor pentru preincalzit  aprox.  40 min ( se face proba cu scobitoarea), la 180 C.

Pentru ca sunt fana glazuri, de obicei pregatesc o glazura de ciocolata sau de zahar cu suc de lamaie. De data asta, am ales sa-l pudrez doar cu zahar, cu gandul fiind  la sarbatorile de iarna si la fulgii de zapada.

PONT : atunci cand nu am banane folosesc iaurt sana sau lapte batut pentru obtine un chec mai putin inecacios