SHARJAH- AL MAMZAR BEACH PARK

Cine nu iubeste soarele? Cine nu-si doreste macar o zi pe o plaja exotica cu palmieri si nisip alb asa cum am vazut de atatea ori in fotografii sau la televizor?

Al Mamzar Beach Park este una din plajele care arata asa, ca in vederi!!

Plaja se afla la aprox. 20 km de Dubai si am ajuns cu masina trecand prin Sharjah.

Sharjah este al treilea oras ca marime dupa Dubai si Abu Dhabi si singurul care este cuprins intre doua golfuri : Golful Oman si Coasta Golfului Persic. Pentru preturile mai mici , este orasul in care locuiesc cei mai multi emigranti care, de obicei, au joburi in Dubai(cf http://wikitravel.org/en/Sharjah).

Drumul spre Sharjah este atat de asemanator cu cel spre Dubai incat ai senzatia unui deja-vu! Sosele cu multe benzi pe sens, blocuri turn in acelasi stil arhitectonic, alternanta de spatii verzi si palmieri cu zone de santier, aceeasi manta de “ceata” din particule de nisip.

Al Mamzar Park, aflat la granita dintre partea de nord a Dubaiului si granita emiratului Sharjah (http://www.dubaicity.com/al-mamzar-park//), este o zona de agrement exotica, cu palmieri si nisip alb si un pret pentru intrare mai mult decat accesibil : 5 dhr (aprox. 5 ron).

Plaja este superba, apa este foarte calda iar pentru ca in aprilie deja este foarte cald in Emirate, in  jurul pranzului cand termometrele ajung undeva la 38-40 grade, este aproape imposibil sa mai calci pe nisipul alb si fin.

Aici am vazut o diversitate de natii cum numai in Dubai Mall (la fantani) am mai inalnit!!

Pentru ca era vineri(ziua libera in Emirate) erau foarte multi emigranti indieni dar am vazut si negrii, si araboaice (usor de identificat deoarece ele stau infasurate in acea abaya neagra) dar si niste femei apartind altor culturi(cred ca Peru) . Nu stiu daca este surprinzator, pentru ca in filme mai vazusem, ca indienii intra in apa imbracati iar femeile cu toate salurile pe ele,  incarcate de bijuterii din cap pana in picioare.

Pentru ca atmosfera este foarte apasatoare din cauza caniculei, singura modalitate de a-ti regasi confortul este parcul unde se afla foarte multi copaci umbrosi, zona folosita si pentru picnic.

Pe langa faptul ca este minunat sa stai pe o plaja cum ai vazut doar in filme sau doar in poze, experienta unei alte lumi, cu oameni diferiti de cei cu care suntem obisnuiti, cu obiceiuri si atitudini diferite, si atmosfera in sine,iti da un sentiment unic, si anume acela ca privesti un film din care, ai sansa sa-l faci parte si tu!