CSALANOSI-CSARDA (KECSKEMET)-popas pentru rasfat culinar

Iulie, 2015

Daca mergeti spre Budapesta sau tranzitati Ungaria si va intrebati unde puteti opri pentru o pauza de masa si de relaxare, negresit sa opriti la Kecskemet. De fapt, la un popas turistic aflat in apropierea orasului Kecskemet,  Csalanosi-Csarda. Iesirea de pe autostrada (M5) se face la Kijarat Dunafoldvar iar dupa  1km-1.5 km, pe partea dreapta se vede poarta din lemn  a restaurantului, multa verdeata si o parcare suficient de mare pentru a gasi un loc la orice ora

Locul, amenajat rustic, cu iazuri de peste, vegetatie stufoasa si multe muscate rosii, este ideal pentru relaxare dupa un drum lung.

Noi am preferat terasa de fiecare data, pentru ambientul natural placut, dar am aruncat o privire si in restaurantul racoros, cu ferestre mici cu perdelute brodate si multe accesorii traditionale.

 

Mancarea este  foarte gustoasa iar portiile sunt “fabuloase”!! Cu alegerea felurilor este simplu pentru ca sunt meniuri in limba romana, cu descriere dar fara pozele aferente fiecarui fel de mancare. Cum era si firesc am luat o supa gulas cu vita care a fost  extraordinar de gustoasa!

 Un alt fel de mancare pe care l-am ales, avea cel putin o combinatie surprinzatoare de paste (tagliatelle) cu chiftelute de cartofi, asezate intr-un sos de smantana cu ciuperci. Acest fel nu este sub nici o forma pentru cei care numara caloriile, tinand cont de faptul ca peste toate acestea trona un Cordon Bleu apetisant!!Dar, dincolo de orice temeri in privinta greutatii corporale, a fost delicios!

Foarte gustoase si salatele si pasta de ardei iute! O combinatie specifica de dulce-acrisor!

 Pentru desert am comandat papanasi fierti pe care i-am luat la pachet pentru ca nu mai era loc si pentru un desert la fel de fabulos (ca dimensiuni).

Pentru ca portiile au fost atat de generoase, am luat ce a ramas la pachet si le-am savurat seara cand am ajuns in Viena!

PS : Recomandarea mi-a fost facuta de catre fratele meu caruia ii recomand la randul meu sa-si faca  blog de calatorii pentru ca ar avea ponturi pentru multe zone din Europa, la cat a strabatut-o de-a lungul timpului!! Multumesc, fratello!!

Informatii :

popasul se afla la jumatatea drumului dintre Szeged (87 km) si Budapesta (86 km)

meniuri in limba romana

cereti “pogacsa”(pogaci cu branza) daca chelnerul omite, sunt din partea casei si sunt delicoase

unii chelneri stiu romaneste

preturile sunt rezonabile

se achita in forinti sau euro

http://www.csalanosi-csarda.hu/index.php?menu=5

Concluzii :

ambient placut

mancare foarte gustoasa

portii generoase

timpul de asteptare nu este foarte mare