NEUSIEDLER SEE-locul unde simti ca vrei sa zbori

august, 2016

Anul trecut am hotarat sa avem o vacanta “altfel”, adica sa ne relaxam “vizitand” si astfel am ales instinctiv ca destinatie Viena. Am scormonit Internetul pentru a obtine cat mai multe informatii si mi s-a parut extraordinar de vizitat si vara si mai ales ca am gasit cateva locuri de vazut si in apropierea orasului. Am inceput sirul postarilor cu Neusiedler See deoarece mi s-a parut un loc surprinzator si pentru ca Viena este ceva mult mai special. Asa cum am scris anterior, urmaresc bloguri de turism si tin cont de propunerile si parerile prezentate si astfel am aflat ca daca ajungem la shopping la Pandorf, la o distanta de 20-30km se afla Parcul Rezervatie Nationala Neusiedler See. informatii prea multe n-am gasit, majoriatea fiind in limba germana dar oricum am avut o revelatie. Un orasel-statiune, Neusidler, fermecator : case frumos colorate, si care aratau impecabil, parca erau “cazute” din cartile cu povesti, terase mici si cochete iar drumul de iesire spre lac impanzit de o parte si de alta de mici pensiuni la fel de aratoase. Totul nu facea decat sa ne pregateasca pentru o surpriza placuta!!

Un aer cald  si o adiere usoara de vant ne-au intampinat in parcare. Linistea de acolo si peisajul natural, nimic comercial si modificat in detrimentul naturii, ne-au facut sa grabim pasul spre aleea care ne ducea spre ponton.

Ambarcatiuni de mici dimensiuni, vaporase de agrement, barcute si hidrobiciclete se balansau usor in apa linistita asteptandu-i pe cei dornici de o plimbare in largul lacului.

Velierele si salupele ancorate in portuletul din fata terasei, ofereau un spectacol aparte!

O terasa asezata in trepte, cu vedere splendida spre lac, cu muzica de atmosfera in surdina si o anume liniste iti ofereau un sentiment frumos, acela de a tacea si a privi pur si simplu tot tabloul care se asternea in fata ochilor!

La mese, oameni linistiti, relaxati si frumosi; se vedea clar ca pentru ei cuvantul “stres” nu exista, nu epatau, nu vorbeau  tare, erau de o naturalete aparte. Ei pur si simplu gustau din frumusetea clipei!

Pe ponton, se aflau niste ” “canapele” ideale pentru a sta la soare si relaxare dar si sezlonguri din lemn, ocupate in mare parte de localnici ( nu sunt greu de recunoscut) care  se bronzau sau citeau o carte sau un ziar.

 Localnicii sunt usor de recunoscut dupa atitudinea lor naturala si degajata dar si dupa tatuajele doamnelor(unele trecute de prima tinerete) si cerceii din ureche ai domnilor! Si inainte de toate astea, au, asa, o frumusete a lor! Imi place mult sa-i privesc!

Baza de agrement are si o zona special amenajata pentru plaja, cu locuri de joaca pentru copii, doua terase mici, de unde nu rasuna muzica si nici nu sfaraiau micii pe gratar; totul era impecabil! Erau si piscine, dar se putea intra si in lac pentru baie. Pentru aceasta zona se plateste.

Nu am intrat sa facem plaja, in schimb am fost sa luam masa la cu acoperis de stuf si care avea o terasa superba, cu vedere spre lac.

Am fost intampinati de niste rate salbatice dar “domestice” pentru ca am constatat ca erau prietenoase cu noi si  chiar au “servit” niste cartofi prajiti.

Cele cateva ore petrecute in acel mediu atat de natural, ne-au oferit exact ceea ce avem nevoie in concediu : sa ne incarcam de energie pozitiva!Asa ca, am repetat experienta si anul acesta!

In concluzie, cautati astfel de locuri unde sa priviti cerul, sa va lasati mangaiati de briza apei si sa visati, sa mancati ceva delicios si sa priviti oamenii!