Bardolino- Cateva ore de plaja in compania lebedelor

august, 2017

Cu un an in urma ajunsesem in Italia pentru prima oara pentru scurt timp la Venetia si pentru ca am fost atat de impresionati de tot ce am reusit sa vedem incat ne-am promis ca o sa revenim.

LOMBARDIA – LAGO DI GARDA

Anul acesta am planificat o vacanta de cinci zile in Lombardia si am realizat ca aici  poti gasi  in fiecare moment locuri impresionante si ca singurul lucru de care trebuie sa tii cont este Timpul!!…. si totusi, as mai adauga unul : “sa nu-ti faci planuri”!!

Lago di Garda din Lombardia (http://beehappyevents.ro/sirmione-si-lago-di-garda-revelatiile-unei-vacante-de-neuitat/) si statiunile care marginesc lacul au  fost o adevarata revelatie, fapt care ne-a dat planurile peste cap.

Am gasit in locurile vizitate acolo, tot ce-si poate dori un calator pasionat de descoperit locuri noi, de mancare buna si cel mai mult, de acel aer minunat de vacanta!!

Peschiera del Garda (https://beehappyevents.ro/peschiera-del-garda-osteria-taverna-cu-paste-geniale-si-turcoazul-incredibil-al-apei/), Sirmione (https://beehappyevents.ro/sirmione-si-lago-di-garda-revelatiile-unei-vacante-de-neuitat/) si Bardolino sunt doar trei din cele peste 20 de statiuni care marginesc Lago di Garda (144 km circumferinta), unde regasesti spiritul vacantelor de alta data, cu peisaje incantatoare, istorie la orice pas, case si stradute cu aer rustic, albastrul infinit al cerului si apa turcoaz a lacului.

BARDOLINO

Bardolino este statiunea aflata pe partea de est a lacului, mai sus de Peschiera del Garda (aprox. 30 km de Verona) la poalele muntilor Alpii Orientali ( sau  Alpii Lombarzi), iar drumul pana acolo si peisajele sunt spectaculoase !!

Soseaua marginita de pini si chiparosi uriasi, este impecabila!! Spatiile verzi sunt atent ingrijite, iar din mijlocul lor se vad copacii ornamentali perfect tunsi si aranjati, leandrii infloriti sau maslini.

ORASUL

Bardolino este un oraselul mic (aprox. 7000 locuitori) si cochet, cu hoteluri in aceeasi arhitectura clasica, cladiri colorate si stradute care te duc spre faleza impanzita de terase si pontoane.

Este cautat pentru zonele amenajate de plaja si zonele de campare.

 

ZONE DE PLAJA SI BALACEALA

Daca in Sirmione (http://beehappyevents.ro/sirmione-si-lago-di-garda-revelatiile-unei-vacante-de-neuitat/) nu ne-a iesit pasenta cu plaja si balacitul, in Bardolino a fost mult mai usor, deoarece zonele de facut plaja sunt mai numeroase si mai putin aglomerate.

Peisajul fermecator mi-a adus aminte de Grecia : apa limpede, de un superb albastru-turcoaz si fasiile de plaja cu pietricele marginite pe alocuri de bolovani, dar si multe soparle.

Prezenta lebedelor nu a mai fost o surpriza pentru noi, fiind familiarizati cu prezenta lor de pe malurile lacului din Sirmione, doar ca aici erau mult mai multe. Comportamentul lor indiferent la prezenta noastra ne-a dat de inteles ca si noi la randul nostru trebuie sa ne vedem de ale noastre si sa nu ne mai miram atat!!

Locuri amenajate cu sezlonguri pentru plaja si terase pe malul apei sunt multe ( https://lido-mirabello-beach.business.site/), noi am ales sa iesim spre lac intr-o zona apropiata de locul unde am gasit parcare (o parcare mare improvizata fara plata), o zona neamenajata unde lumea era asezata pe bolovani sau pe niste pontoane din lemn.

Pe langa lebede, am mai avut companioane si cateva soparle care voiau sa stea la soare in prezenta noastra!!

LOCURI DE CAMPARE

Foarte multe campinguri in Bardolino, unul era chiar in apropierea noastra (https://www.camping-cisano.it/) si avea plaja cu nisip si umbrelute din paie, iar ce ne-a atras atentia, pe langa rulotele campate, locurile de cazare intr-un fel de containere metalice. La fel ca si in Sirmione, majoritatea turistilor erau nemti sau olandezi.  Bronzati, parfumati si foarte degajati.

Apa a fost numai buna de baie, singurul inconvenient au fost pietricele care ingreunau inaintarea in larg. Aici mi-am adus aminte iar de Grecia, unde nu se putea intra in apa fara incaltaminte special.

Cum spuneam la inceput, timpul nu asteapta!

Trebuia sa ajunem la Verona ( http://beehappyevents.ro/italia/verona-revelatie/ ) si sa ne pregatim pentru vizita la casa Julietei, urmata de o cina la un restaurant recomandat de nepotul nostru stabilit in Italia.

CONCLUZII

Au fost cateva ore minunate si am mai fi ramas sa privim pur si simplu tot ce se intampla pe luciul apei, care la un moment devenise foarte animat prin aparitia unui sir nesfarsit de caiacisti si vaporase de coaziera.

A meritat din plin renuntarea la vizita in Milano, dar ne-am promis ca vom reveni in Italia si vom ajunge cu siguranta si in capitala modei, dar si in alte locuri minunate din Lombardia (Lacul Como, Lacul Maggiore).