VACANTA IN NORDUL ITALIEI – cazare, recomandari pentru mancare si locuri de vizitat

iulie, 2017

Intotdeauna cand alegem un loc de petrecere a vacantei, ne gandim ca vrem sa vedem si sa facem cat mai multe lucruri.

Asadar, cu un an in urma, dupa ce vazusem Venetia in cateva ore, intr-o goana aproape nebuna pentru ca venea seara si voiam sa vadem Piata San Marco si apa turcoaz din Canal Grande cum vazusem in poze, am cautat o varianta de cazare aproape de cele doua puncte de interes : Venetia si Milano.

Am gasit atat pentru Venetia ( http://beehappyevents.ro/la-marignana-cea-mai-buna-alegere-pentru-o-noapte-de-cazare/ ) cat si pentru Verona (http://beehappyevents.ro/italia/verona-revelatie/) variante accesibile financiar, dar si din punct de vedere geografic, avand in apropiere foarte multe puncte de interes turistic!

CAZARE IN VERONA

Fiind patru persoane, avem nevoie de un mic apartament cu bucatarie functionala din doua motive. Este mai ieftin decat daca am inchiria doua camere la hotel si al doilea motiv, pentru ca ne place sa ne pregatim micul dejun si chiar pranzul cu produse locale cumparate de la supermarket sau de la piata. Daca are si un mic balcon sau terasa pentru servirea cafelei (prefer cafeaua facuta de mine la ibric) este perfect!!

REZERVAREA

Rezervarea am facut-o pe booking.com si s-a dovedit si de data asta o alegere foarte buna.

PRET

300 euro -Trei nopti de cazare intr-un apartament dintr-un bloc nou aflat in partea de nord-vest a orasului, la cateva minute de mers cu masina pana in zona centrala (aprox. 4 km).

Plata am facut-o in prima zi. A venit din partea firmei o domnisoara foarte draguta, ne-a dat chitanta si cateva indicatii pentru plimbare si relaxare (plus o harta), iar pentru ziua plecarii ne-a spus sa inchidem usa (am lasat cheia in camera, iar in momentul in care iesi usa se inchide automat) si “ciao-pa-pa”!!

Stiu ca sunt locuri unde ti se cere o garantie in cazul in care se intampla anumite accidente, dar probabil ne-a ghicit ca suntem cuminti si nu spargem nimic sau nu plecam cu prosoapele!!

APARTAMENTUL

Apartmentul foarte interesant decorat, o combinatie intre obiecte noi, moderne si obiecte clasice (fotografii al-negru), mobilier din lemn masiv (masa si biblioteca care avea foarte multe carti de arhitectura, un cufar vechi), cu o terasa impresionanta si o bucatarie moderna, echipata cu tot ce este necesar pentru pregatirea mesei.

TERASA

Terasa a fost locul nostru favorit de servit masa sau dimineata la prima ora cafeaua. Singurul inconvenient a fost zgomotul produs de cicade. Am aflat ulterior (nici nu ne puteam da seama de unde vine acest bazait continuu) ca sunt niste insecte care produc acel zgomot, cu care ne-am obinuit la un moment dat.

MICUL DEJUN

In apropierea locatiei se afla un supermarket Esselunga (pe Corso Milano) de unde am cumparat multe produse care s-au dovetit foarte gustoase, iar unele mai erau si la oferta : unt, iaurt, branza-crema, rosii, salamuri, rucola, sucuri de rosii, gem.

Pentru acasa am cumparat multe feluri de paste Barilla si branzeturi care erau la reduceri. Pentru cei care vor sa aduca cu ei gustul produselor din tara pe care o viziteaza (limoncello, masline, pesto, paste), pot face cumparaturi la preturi foarte bune si de la Eurospin ( la cativa km de Peschiera del Garda).

RECOMANDARI PENTRU  PLIMBARE, RELAXARE SI LOCURI DE LUAT MASA

Las mai jos link-urile unde gasiti informatii despre fiecare loc recomandat:

Verona http://beehappyevents.ro/italia/verona-revelatie/

Sirmione http://beehappyevents.ro/sirmione-si-lago-di-garda-revelatiile-unei-vacante-de-neuitat/

Peschiera del Garda http://beehappyevents.ro/peschiera-del-garda-osteria-taverna-cu-paste-geniale-si-turcoazul-incredibil-al-apei/

Bordolino http://beehappyevents.ro/bordolino-cateva-ore-de-plaja-in-compania-lebedelor/

VENETIA

La intoarcerea spre casa, asa cum ne promisesem cu un an in urma, am luat o noapte de cazare, de data asta si mai aproape de Venetia (http://beehappyevents.ro/venetia-mirajul-unei-seri-de-vara-sau-cum-sa-te-simti-in-cateva-ore-cat-intr-o-vacanta/)

Despre cazarea in Venetia am scris aici http://beehappyevents.ro/la-marignana-cea-mai-buna-alegere-pentru-o-noapte-de-cazare/