BALATON – un popas cu surprize

Iulie, 2016

Orice drum de intoarcere din vacanta mi se pare mai lung, mai obositor, mai plictisitor, asa ca un mic popas este binevenit!

Astfel, anul trecut,  la revenirea din vacanta am schimbat ruta si dupa un drum lung prin Slovenia, intram pe M5, autostrada din Ungaria care ne-a dus de-a lungul Lacului Balaton. care ne-a oferit o priveliste uimitoare, atat cat se putea vedea din masina.

Chiar daca un nor negru, amenintator anunta venirea unei furtuni, am hotarat sa oprim undeva cat mai aproape de lac (altii ii spun “mare”), pentru o pauza. Am oprit pur si simplu la intamplare. Am aflat ulterior ca eram destul de aproape de Siofok, un orasel statiune.

N-am retinut numele localitatii dar a fost o alegere inspirata! Nimic pretentios, stradute numai cu case a caror curte era ticsita de corturi, prosoape intinse, copii care se jucau,

Ajungem la o terasa aflata la cativa metri de lac, ne asezam la masa cu intentia de a servi ceva de baut, dar in momentul in care am ajuns la tejgheaua unde se comanda, am vazut lista cu feluri de mancare servite, iar in fruntea listei scria mare : Langos! Doamne, cum sa rezisti unei asemenea tentatii!!

Si comandam patru.  Da, PATRU! Nu eram foarte infometati, dar am luat totusi cate unul pentru fiecare, ca sa nu existe discutii!

Surpriza a fost mare: niste langosi uriasi, acoperiti  cu smantana si un strat gros de branza rasa, au poposit pe masa noastra! Normal ca n-am putut manca tot, asa ca am luat la pachet restul!

Informatii : o localitate oarecare pe malul Lacului Balaton

iesire de pe M5, in apropierea statiunii Siofok

Concluzii : peisaj superb

 din cauza vremii, marea agitata arata spectaculos

zona rudimentar amenajata dar cu multi iubitori de windsurfing si parinti ai caror copii zburdau liberi in natura

 loc deloc pretentios dar ideal pentru a-ti incarca “bateriile”