Dulciuri si flori

Desi nu sunt o experta in prepararea dulciurilor, atunci cand am sedinte foto de table design,  imi place sa am tot timpul si dulciuri in decor!

Le fac intotdeauna in mare graba, de obicei in ziua in care trebuie sa pregatesc si aranjamentele florale dar de fiecare data au fost delicioase iar din punct de vedere estetic au fost de mare efect.

Multa lume ma intreaba care sunt retetele dulciurilor care apar in fotografii. Toate dulciurile sunt facute dupa retete clasice (pandispan, bezea, briose). Cu putina pasiune si imaginatie oricine poate “crea” un delicios desert cu ingrediente simple : nuci, mac, fulgi de cocos,  stafide, bucati de rahat, fructe din compot sau din dulceturi, biscuiti. Ornate cu fructe sau in functie de sezon cu conuri de brad, crengute de brad sau tuya, crengute de rozmarin, frunze de menta, deserturile pot fi spectaculoase.

Tort Pavlova cu felii de lamaie verde, mure si frunze de menta si crema mascarpone(pregatita ca pentru tiramisu) cu aroma de fistic (pentru culoarea verzuie am folosit colorant alimentar)

La Pavlova, am avut mai multe incercari pana a reusit asa cum se vede in poza. La bezea este un pic mai dificil si trebuie respectate anumite reguli, si anume : putina sare adaugata inainte de a bate albusurile, 1 lingura de amidon pentru consistenta, se lasa sa se coaca la foc moderat iar dupa terminarea timpului de coacere se mai lasa in cuptor 20 min.

pizap-com14876781471032

Budinca cu aroma de fistic, ornata cu lamaie verde, mure si frunza de menta

pizap-com14867963409638

Tort rustic sau naked cake cu blaturi de pandispan si crema mascarpone, ornat cu coacaze rosii

Briose de post cu gem de visine, mac si stafide, finisate cu glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie

Chec cu crema de ciocolata alba, biscuiti, bucati de rahat, stafide, finisat cu glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, ornat cu afine, coacaze rosii si rozmarin

dsc_2653

Briose cu dulceata de prune, bucati de nuci, vanilie, ornate cu coacaze rosii

Credit photo: Phoenix Studio si arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *