Pentru mine un meniu de post nu inseamna niciodata covrigei sau pufuleti si evit cat pot de mult produsele procesate care pentru a simula anumite gusturi si texturi contin la greu chimicale si inlocuitori. Folosesc foarte rar (o data, max doua ori pe perioada postului) lapte de migdale sau de soia pentru dulciuri sau paste, si tofu afumat pentru salate.
Cum spuneam in articolele anterioare (https://beehappyevents.ro/in-cautarea-gustului-pierdut/ ), trebuie sa facem eforturi si sa alegem ce este mai bun pentru noi, si sa ….gatim!! Mancarea facuta in casa nu se compara cu nimic!! Se pot face atat de multe feluri de post si nu este nevoie de un buget generos, doar de inspiratie si un pic de efort!!
Asadar, am strans cele mai gustoase retete de post cu influente din cele mai populare culturi gastronomice : italiana (paste, pizza), araba (humus, falafel, baba ganoush), indiana (curry cu legume), franceza (supa de ceapa), dar cum altfel si romaneasca (iahnie de fasole, tocanita de cartofi).