Din culise sau lucrurile care nu se stiu

Pregatirea unui eveniment

Movul e mov, lila e lila, rozul e roz, ciclamen e ciclamen!

Mereu am emotii cat casa cu cateva zile inainte de lua comanda de flori. Nici nu va dati seama cat de importanta este diferenta intre nuante si cat de multe nuante sunt pentru aceeasi culoare!

Dar daca nu vin toate florile comandate!?

Nu  stiu de cate ori am strabatut Bucurestiul de la un capat la altul, fugind de la un depozit la altul, pentru a gasi exact nuanta dorita sau a cumpara florile care nu au fost aduse in comanda din diverse motive.

Orice greseala este vizibila, nu ai voie sa dai gres!

Fiecare aranjament floral trece prin mana mea la verificat: buretele sa nu se vada sub nici o forma, sa fie pastrata forma aranjamentului, sa fie toate tipurile de flori prezente in aranjamentul model.

Dupa care urmeaza verificarea recuzitei (lumanari, pahare, vaze, vazute, bucati de lemn, role de satin), pregatirea pentru transport si livrare si ….poze. Iau aranjamentele si le aranjez “in fel si chip” si “creez” niste cadre care nu se vor regasi in fotografiile oficiale facute in locatia evenimetului.

 

Iar totul se intampla intr-un ritm ametitor deoarece, in afara de aprovizionare care se face cu doua zile inainte si pregatirea recuzitei, toate aranjamentele se fac cu o zi inainte sau chiar in ziua evenimentului (buchete, cocarde, corsaje)!

Cum pregatesc o sedinta foto

O sedinta foto poate fi ceva inopinat. De exemplu : cumpar flori pentru o comanda sau abonament, si-mi trec prin cap tot felul de idei vazand culorile si florile aranjate aleatoriu in portbagaj. De cele mai multe ori, le pozez la atelier dar uneori “fug” cu ele acasa. Cu bratul plin de flori urc cele trei etaje, in mare graba fac poze si inapoi la treaba! Cand am inspiratie nu stau mult pe ganduri , alteori nu se leaga nimic!

Imi este greu, indiferent ca sunt in masina sau merg pe jos, sa nu fac scenarii de aranjarea mesei (table design) vazand copacii, frunzele, cioturile de crengi, conurile de brad, florile, si-mi raman intiparite in minte imagini care, atunci cand este nevoie, le derulez si imi este mai usor sa creez o “poveste”.

Anul trecut trebuia sa pregatesc un articol nou pentru WEDMAG (https://www.wedmag.ro/nunta-toamna-bee-happy-ramona-dumitru/ )si parca uzasem prea mult unele fotografii cu aranjamente florale si astfel m-am gandit ca vreau “altceva”. O propunere de aranjarea mesei  cu flori de toamna.

Si totul s-a derulat intr-un ritm alert!

Ajung la Bucur Obor si zabovesc minute in sir printre tarabe. O placere pe care mi-o ofer de fiecare data cand ajung in piata studentiei mele. Este “ceva” care ma leaga de acel loc chiar daca nu mai este atmosfera de alta data! In fine, inspirand mirosul de fructe si marar uscat, iau tartacutele colorate si crizantemele parfumate si incep sa fac scenarii!!

Tort!! Am uitat de tort!! Supermarket, mascarpone, coacaze rosii, incalzire cuptor, mixer, faina, oua, zahar, arome, tensiune maxima ……dar intr-o ora eram gata pentru sedinta foto!

E aproape seara, sedinta e gata si dupa atata alergare, vine cel mai relaxant si savuros moment!! La lumina lumanarilor, degustam tortul si servim o gura de cafea calduta.

…. si eu ma gandesc deja la o tema pentru urmatoarea sedinta foto!

De ce am scris toate aceste lucruri?

Pentru ca dincolo de orice lucru frumos se afla foarte multe munca, un car de emotii si cateodata…cosmaruri!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.