Spanac picant si cartofi prajiti la capac

Despre spanac se zice ca este sanatos si contine fier, dar eu il pregatesc pentru ca chiar imi place si ca urmare, de-a lungul timpului, l-am pregatit sub diverse forme : bruschete cu spanac si rosii, tarta cu spanac, spanac scazut cu miel, salata de spanac.

Cel mai mult si mai mult, imi place cel sub forma de piure cu lapte si cu oua-ochiuri, evident.

In post, imi place sa-l prepar tot piure, dar cu lapte ( bautura/suc) de soia si ardei iute uscat (chilli).  Ultima oara cand l-am facut, simteam nevoia de ceva consistent si ce oate fi mai bun decat o portie de cartofi prajiti la capac.

RETETA DE SPANAC PICANT

Spanacul se spala, se fierbe nu foarte mult (imi place sa-si pastreze culoarea de verde) si se pune la blender si se caleste in uleiul usor incins in care se caleste ardeiul iute uscat. Se adauga un varf de lingurita din mixul de legume uscate, sare si piper( eu folosesc un mix de piper negru, alb si rosu).

Se pune bautura din soia (aprox. 100 ml la cantitatea rezultata dintr-un kg de spanac) si se lasa sa fiarba cateva minute.

CARTOFI PRAJITI LA CAPAC

Cine zice ca nu mananca cartofi prajiti nu este sincer!! Imi plac cartofii in general : la cuptor, tocanita, ciorba de cartofi si beneinteles, cartofi prajiti cu usturoi.

Un rasfat din cand in cand cu cartofi prajiti nu este un capat de tara!!

Urmaresc emisiunile Nigellei Lawson (autoare britanica de carti de bucate si cookingstar) si am retinut o metoda fantastica de a face cartofi prajiti.

Ca sa fie moi in interior si crocanti la exterior,  cartofii taiati mai mai lati  decat cei pai,  se pun in ulei neincins si se lasa la foc mic pentru cateva minute, dupa care se lasa sa se rumeneasca la foc mare.

Pentru ca eu trebuie sa fac multe portii intr-un timp foarte scurt, ca sa scurtez timpul de preparare, am pus capac pe vasul in care i-am pregatit.

La final, dupa ce i-am lasat un pic pe un servet de hartiee, am pus sare, mix de legume (optional) si am ras cativa catei de usturoi. I-am amestecat si i-am servit impreuna cu piureul de spanac picant.

Ce sa zic, …bun rau, chiar daca cei mai “pacatosi” au servit acest fel de mancare cu oua-ochiuri!!