Retete rapide de post

 

Chiar daca bunica si mama tineau posturile din timpul anului, iar noi copii fiind, doar miercurea si vinerea, foarte  tarziu  am constientizat ca, de fapt postul nu este o povara ci este un demers pentru binele tau, pentru sanatatea ta si trebuie tinut nu pentru a te mandri cu asta, nici pentru iertarea pacatelor, nici pentru a slabi ci din dorinta si din convingere. Este un act de vointa!!

Pentru mine un meniu de post nu inseamna niciodata covrigei sau pufuleti si evit produsele procesate care pentru a simula anumite gusturi si texturi contin la greu chimicale si inlocuitori. Folosesc foarte rar ( o data, max doua ori pe perioada postului) lapte de migdale sau de soia pentru dulciuri sau paste si tofu afumat pentru salate.

Cum spuneam in articolele anterioare (https://beehappyevents.ro/in-cautarea-gustului-pierdut/), trebuie sa facem eforturi si sa alegem ce este mai bun pentru noi, si sa ….gatim!! Mancarea facuta in casa nu se compara cu nimic!! Si se pot face atat de multe feluri care pot fi luate si la serviciu si la scoala! Si nu este nevoie de un buget generos.