Niciodata o Pavlova nu seamana una cu cealalta!! E amuzant, dar cred ca este o regula valabila pentru tot ceea ce inseamna bucatarie!! Aceeasi reteta nu iese de doua ori la fel, nici in ceea ce priveste aspectul nici gustul, chiar daca respecti regulile si reteta in sine. Important este sa ne folosim creativitatea!!
Pentru Pavlova cu zmeura, fiind in lipsa de timp, am lasat temperatura un pic mai mare si am scurtat timpul de coacere. Astfel am obtinut o bezea crocanta si casanta. Ca sa obtin un echilibru la degustare, am folosit frisca pufoasa si un sirop dulce-acrisor pregatit din zmeura si bucati de mango.
Reteta de baza pentru bezea si modul de pregatire le gasiti aici : https://beehappyevents.ro/pavlova-dulcele-perfect/
ORNARE
250 gr zmeura ( cantitate relativa, puteti pune cat de multa doriti)
1 mango
1 rodie
sirop cu mango si zmeura
SIROP
150 gr zmeura
cateva felii de mango
2-3 linguri zahar tos
vanilie
Intr-o craticioara, am pus zmeura si feliile de mango taiate cubulete, impreuna cu vanilia si zaharul si le-am pus la foc potrivit aproximativ 8 min, amestecand si presand usor zmeura. Nu trebuie sa fiarba, astfel se transforma in gem. Trebuie sa obtinem un sos in care fructele sa-si pastreze prospetimea si aroma.
In timp ce sosul de fructe se lasa la racit, pregatim frisca si rodia pentru ornare. Sfatul meu este sa asezati feliile de mango si zmeura, apoi siropul de fructe, astfel riscam sa se lase foarte mult frisca.
Tusa finala este data de bobitele acrisoare de rodie.