De ce lipsa culturii generale ne face mai saraci?

Suntem asa de obisnuiti sa dam vina pe lipsa timpului, dar este foarte important sa avem notiuni despre  cultura culinara nationala si internationala, iar de fiecare data cand mergem in concediu in tara sau in strainatate, sa facem o documentare minima asupra culturii gastronomice reprezentativa pentru locul sau regiunea respectiva.  Este fascinant sa descoperi retete si obiceiuri culinare in locuri, mai ales  celebre prin anumite feluri de mancare sau deserturi care prin anumite conjuncturi au devenit cunoscute la nivel mondial. Si cel mai important sa incercam feluri locale, nu sa ne limitam la banalii cartofi prajiti cu carne.

Iar daca nu avem sansa unor calatorii in strainatate, ne putem imbogati cultura gastronomica si putem deveni creativi urmarind productii extrem de bine documentate ale unor  vedete precum Jamie Oliver, Rick Stein, Nick Slater, David Rocco, Paul Hollywood, Ainsley Harriott. Am “calatorit” cu ei in lumi unde doar cu gandul visez sa ajung : Mexic, SUA, Turcia- partea asiatica, Iordania, India, Caraibe, Rusia.