CHRISTMAS WORKSHOP

Cum venea noiembrie si era din ce in ce mai frig, iar ziua din ce in ce mai mica,  serile erau din ce in ce mai frumoase pentru ca eram cu totii ai casei mai mult timp impreuna!!

Imi aduc aminte de focul care mocnea in soba de teracota (cea cu plita, pe care dimineata se prajea paine sau se fierbea laptele), sosoneii din pasla si mirosul fumului negricios care iesea din lampa agatata de perete!

Eu nu am “prins” sezatorile propriu-zise, dar imi aduc aminte de parca ar fi fost ieri, serile in care ne strangeam in bucataria de iarna, cand mirosul de lana pregatita pentru crosetat se impletea cu cel de mere sau cartofi copti in cuptorul sobei de teracota.   De multe ori, venea matusa Sana sau tusa(tisa) Gretelia cu “lucru de mana” si crosetam “pieptarute”, sosete, fulare, iar atunci cand se intra in postul Craciunului, colindam impreuna.

In atmosfera asta, am invatat sa fiu creativa  si sa-mi folosesc indemanarea in orice domeniu!

De crosetat n-am mai crosetat de multa vreme, desi mi-e dor, dar de cele mai multe imi folosesc creativitatea cu gandul la acei ani, in care am invatat sa apreciez lucrurile facute de mana, valoarea si frumusetea lor!

Astfel, cu cateva zile inainte de Sfantul Nicolae, am facut o mica sezatoare intr-o maniera  actuala adica workshop,  intr-o atmosfera calda cu miros de portocale si brad verde!

Pe ritmuri de colinde care se auzeau in surdina, ne-am rasfatat cu cafea, ceaiuri fierbinti si aromate, dar si cu ceva dulce (miniPavlova in alb si rosu pentru a se asorta cu decoratiunele) pentru mai multa energie!!

Am creat cu brad argintiu, scortisoara si globuri lucioase, saniute si felii de portocale,  un aranjament  de  Craciun parfumat si colorat, in spiritul sarbatorii care se apropie.

Craciun fericit!!

 

Locatie : https://palmiye.ro/

Photo credit : https://creativestudiophotography.ro/