Fiole cu parfum de lavanda si flori de camp

Recunosc ca nu-mi placeau ciulinii in copilarie. La tara, dar nu numai, cam toata lumea avea in vaza ciulini, unii ii vopseau in diverse culori si erau pastrati sezoane bune. Acum am obiceiul sa pastrez florile, chiar si ciulini,  pana se usuca sau  sa am immortelle intr-o cana sau vazuta dar la un moment dat le arunc pentru ca aspira foarte mult praf. Florile de camp imi plac foarte mult si-mi aduc aminte cand, in copilarie, veneam cu bratul plini de flori adunate de pe camp, le asezam in vaze dar nu rezistau foarte mult. Acum, ma bucur ca cei din Olanda le-au adaptat si pot fi folosite fara teama ca se vor ofili repede : ciulini (eryngium), soparlita (Veronica spicata), splinarita (solidago), saratura (limonium).

Dintre toate florile de camp, lavanda este la fel de frumoasa si apreciata atat cruda cat si uscata. De parfumul ei unic si imbatator, ce sa mai zic!

Asadar, de cate ori imi raman fire de lavanda, le las la uscat dupa care le strivesc si le pun in cutiute de carton deschise iar din cand in cand le “scormonesc” pentru a se ridica parfumul care invadeaza atelierul. Pentru acasa, le pun in saculeti de panza si le agat de umerase.

Zilele trecute m-am “rasfatat” si am strans intr-un buchet  multa lavanda, ciulini, Veronica iar  pentru un aer proaspat si racoros am pus si eucalipt.

Vreau sa va imaginati ca tineti  in brate  acest buchet si ca inspirati parfumul ametitor al lavandei si prospetimea eucaliptului, si ca zburdati ca niste copii pe un camp plin de flori!

De multe ori ma gandesc ce frumos ar fi daca as putea strange in fiole tot parfumul florilor pe care le am zi de zi in atelier!!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *